Avlopp

Förbättring eller ändring av befintligt avlopp

Problem med lukt från din anläggning? En infiltration som luktar obehagligt fungerar antagligen inte som den ska. Det kan bero på olika saker men i regel så mår inte bakteriekulturen så bra i en anläggning som avger obehaglig lukt.

Till de som har ett enskilt avlopp rekommenderas enbart ekologiska disk -tvätt och rengöringsprodukter för att inte döda bakterierna i ditt avlopp. Bakterierna behövs för att reningsprocessen ska fungera i din anläggning

Hör gärna av dej till oss om du har problem som du vill ha hjälp med.

Maila oss på info@novamaskin.se eller fyll ut formuläret på kontaktsidan.

Mer att tänka på:

Din slamavskiljare ska aldrig tömmas helt på slam i första steget. Det är viktigt för att hålla liv i den biologiska processen i din anläggning.

Din trekammarbrunn fungerar bara när alla tre steg är fulla. Så när slamavskiljaren töms så ska den som tömmer alltid börja med första stegt och avsluta med det sista steget. – Om man vill vara noggrann så fyller man därefter sista steget med vatten och avslutar med att fylla det första steget. I om vänd ordning alltså jämfört med tömningen. På förhindras att slam hamnar i sista steget där det kan leta sig ut i den infiltration. En viktig sak att kontrollera är T-röret som normalt sitter i sista steget i din slamavsklijare. Det sitter lite utsatt och kan gå sönder eller ramla av om oturen är framme när slamavskiljaren töms av med sugbil. Är T-röret inte på plats kan slam flyta med ut i infiltrationen och sätta igen.  Det alltså stopp i infiltrationen.

Badkar bör tömmas långsamt eftersom att slammet från första steget i slamavskiljaren kan hamna i både andra och tredje steget om omsättningen av avloppsvatten i slamavskiljaren blir för stor på för kort tid

Innan du bestämmer dej för att installera ett badkar i ditt hus bör du tänka på den belastningsökning ditt enskilda avlopp som det innebär.

 

Markarbeten i Stockholm Norrort och Österåker